Nederlands English

C.V. / Persbericht

Harjo Pasveer

Zanger/ Vocal Coach Harjo Pasveer begon zijn muzikale carriëre als Pop-/ Jazzdrummer. Hij breidde zijn instrumentale vaardigheden uit in een cabaret gezelschap. Daarna ging hij naar het Rotterdams Conservatorium, nu bekend als CODARTS, om Schoolmuziek te studeren. Als koorlid van de Laurenscantorij ontdekte hij de vocale klassieke muziek.

Hij besloot zijn Schoolmuziek-studie te combineren met de studie Klassieke Zang aan hetzelfde conservatorium. Zijn docent was Margreet Honig.

Na het behalen van zijn diploma’s sloot Harjo zich aan bij een Kindertheater-gezelschap. Daarna werkte hij als zangdocent en koordirigent aan de muziekschool te Capelle aan den IJssel. In 1991 werd hij gevraagd als docent bij de Kurt Thomas Cursus voor Dirigenten. Daar ontwikkelde hij zijn inmiddels vermaarde Stemvormings Workshops voor koren.

Sinds 1997 is Harjo Hoofdvak-Zang techniekdocent aan de Pop- en Jazzafdelingen van CODARTS Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam.
Hij werkt in nauw contact met KNO-artsen en Logopedisten.
Sinds september 2010 is Harjo Pasveer ook als Hoofdvak-Zang techniekdocent verbonden aan de Pop/Jazzafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Als freelance Vocal Coach heeft Harjo met bekende vocalisten gewerkt.
Dit heeft ook geleid tot medewerking aan radio- en televisie-uitzendingen zoals b.v. “De Wereld Draait Door”, “Dit Is De Dag” en “Sterren.NL”
Vocalisten waar Harjo mee werkt / heeft gewerkt zijn oa:
Alain Clark, Caro Emerald, Giovanca, Pete Philly, Chef’s Special, Stevie Ann, Roel van Velsen, George Kooymans (Golden Earring), Jan Smit, Frans Bauer, Gers Pardoel en finalisten van Idols, The Voice Of Holland, X-Factor, De Hit en De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Harjo Pasveer gaf presentaties op grote manifestaties als: ECA-European Choral Association Europa Cantat (Utrecht & Sofia), de Estonian Choral Association in Talinn, de Koorbiënnale Haarlem. In juli 2012 heeft hij als gastdocent zangles en masterclasses gegeven aan het Conservatorium van Paramaribo, Suriname.

Harjo Pasveer heeft als freelance koorlid meegewerkt aan binnen- en buitenlandse projecten van The Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman. Met dit koor toerde hij door Europa, de USA en Japan.website by Zite Media